Както всички знаете, храната прави борбата. Храната, когато я приготвиш с любов, дори и да не е много добра,тя винаги е добра.
Седях си днес на плажа под жаркото слънце, разхлаждах се от време на време в морето, плувах и се любувах на туристите около мен, които похапваха Зрънчо и бисквити, а някои се разхлаждаха с ледени напитки. Аз изведнъж реших, колко би било добре сега да съм в моята кухня и да направя едно любимо ястие. Или всъщност, защо трябва да е любимо, може да експериментирам нещо, леко за сезона, а в същото време достатъчно ефектно и питателно.
И се сетих как едно време баба месеше тесто, точеше кори и отделяше много време и труд за една баница. Всъщност защо за една баница? Тя ставаше много вкусна, но минаваше много време докато стане готова за хапване.
Събрах чадъра, прибрах хавлията в сака и тръгнах за вкъщи. Вървя и си мисля дали да си купя една баничка от близкият павилион или пакет кори за баница от магазина. Както си вървя и си мисля и ме пече слънцето и съм се изморил от плажа, влизам в най-близкият магазин. Влизам, климатикът работи, вътре е хладно и приятно.
Един бърз поглед по рафтовете и ОЛЕ :). Пакет домашна юфка. Аз все пак съм мъж, баба е далеко, замесване на тесто е сложна работа, така че юфката е идеален вариант за моята идея. А тя е:
Вземате една тава, не много голяма, защото пакета е 300 гр. Намазвате тавата с краве масло, но ако нямате масло, може да ползвате олио. Изсипвате пакета юфка и след това приготвяте следната смес: 1 литър прясно мляко, леко затоплено ( ако е от магазина ). Ако случайно сте го купили от съседа, който гледа животни, задължително трябва да го сварите. Каквото и да е млякото, му прибавяте 6 супени лъжици захар, които трябва да сте сигурни че са се разтворили добре и добавяте 3 разбити яйца. С така приготвената смес, заливате юфката и слагате тавата във фурната, която трябва да е загрята. Печете за около 20 минути на 200 градуса. Когато извадите кулинарният шедьовър е добре да го покриете с кърпа за около 5-10 минути.
Нали не очаквате да ядете истинска баница със сирене ? Това е моята млечна баница. Можете да я ползвате за десерт или за закуска или всъщност можете да я хапвате когато си искате, стига да ви е вкусно. Добър апетит!
18.08.2011 14:48
:)
03.10.2011 10:09
сигай фамилия <a href=http://anunbridfun.h12.ru/cat4/belorussiyaishu-maluyu-rodinu-familiya-balay.html>белоруссия.ищу малую родину фамилия балай</a> хакасские фамилии <a href=http://rasuntmesel.h12.ru/cat1/istoriya-proishozhdeniya-familii-knigi.html>история происхождения фамилии книги</a> фамилия национальность <a href=http://beltpolomag.h12.ru/cat7/>узнать фамилию абонента билайн</a> домашний адрес человека по фамилии <a href=http://lawblanloone.h12.ru/cat2/po-familii-nomer-sotovogo-telefona.html>по фамилии номер сотового телефона</a> родословная мстислава удалого <a href=http://soledicor.h12.ru/cat7/familiya-pervoy-lyubovi-turgeneva.html>фамилия первой любови тургенева</a>
генеалогия польских дворян значение фамилии питкин перевод фамилии бебешко приватизация смена фамилии после брака книга русские фамилии фамилия сеть москва адрес капустин + история фамилии фамилия акст аминов фамилия соломоновы фамилия
фамилия лукашевич <a href=http://trafnovagi.h12.ru/cat2/znachenie-rodoslovnaya-familii-evsa.html>значение родословная фамилии евса</a> скандинавские боги генеалогия <a href=http://exevniso.h12.ru/cat8/predki-familii-prachuk.html>предки фамилии прачук</a> значение фамилии казачкова <a href=http://envikoreall.h12.ru/cat4/znachenie-perevoda-familii-mudzhiri.html>значение перевода фамилии муджири</a> часы работы магазины фамилия <a href=http://olinkera.h12.ru/cat4/familiya-stolbova.html>фамилия столбова</a> магазин фамилия г москва <a href=http://orybunnmoun.h12.ru/cat10/>буренок фамилия</a>
певица валерия настоящая фамилия поиск по адреса по фамилии генеалогия род романовых твердов фамилия фамилии и имена жителей с.сканово